WOX.IN.UA - форум web розробників

Вітаємо на нашому форумі! Тут ви зможете обговорювати останні тенденції технологій, вирішувати завдання та обмінюватися досвідом з іншими розробниками.

WOX — це місце, де кожен може знайти щось корисне, навчитися новому та знайти відповіді на свої питання!

Обговорення Чим замінити телеграм?

• Автор теми Олексій
  • Дата створення
Олексій

Олексій

Новенький
Користувач

Стаття на друкарні з різними альтернативами, але, чомусь, все що українське, не дуже альтернатива (виглядає цікаво але напівживе) 🥲

Ще є добер https://dober.chat/
Та лексіс https://lecksis.com/ua
Але вони теж не дуже живі 🥲
Ну і купа різних спроб створити українські соц мережі, які теж, м'яко кажучи, не вижили 😅
Як гадаєте чому так? І що з нами не так?🤔
Та й взагалі, чи є сенс шукати щось інше?🙄

flatliner

flatliner

Новенький
Користувач

Я поки що нікуди з телеги тікати не збираюсь, але Signal - наче непогана спроба закосити під телегу... місцями трохи незручна, бо мабуть ще не звик. Думаю, якби люд туди масово хлинув, то він би швидше розвивався...

flatliner

flatliner

Новенький
Користувач

PS: Чому соцмережі не виживають? Тому що для більшості людей українськість та україномовність продукту не є визначальним критерієм... важливіше розвиненість, так би мовити, якщо узагальнити і технічну сторону, і популярність, і наповненість контентом... Навіть якби соцмережу створили ідеальну з технічної точки зору, але там не було ні людей, ні контенту - приходиш туди, як в пустелю. А в пустелі, як відомо живі організми погано виживають, от вони й тікають туди, де є якесь життя і двіж. Це моя думка.

На жаль, достойних альтернатив телегрму немає. Сенс юзати вайбер, сигнал ватсап якщо все зберігається на пристрої? Для мене вжливі переписки з друзями, не бачу загрози їх тримати на серверах ресурсу, як би те, що листування зберігається у інстаграмі та інших соц мережах не хвилюж нікого. Мессенджери економлять собі купу грошей не зберігаючи інформацію на серверах, що в свою чергу реально б'є по зручності

frz

frz

Новенький
Користувач

Використовую whatsapp, підходить для всього що мені потрібно для спілкування з близькими. Там теж є "спільноти". Ясно що whatsapp можуть читати ЦРУ, але для мене це краще ніж ФСБ. Кому дуже треба приватність, будь ласка - є така штука як jabber, котру можна самостійно розгорнути на своєму vps чи навіть на raspberry pi + ddns, додати для секурності pgp і радіти що мене ніхто не читає.

flatliner

flatliner

Новенький
Користувач

Використовую whatsapp, підходить для всього що мені потрібно для спілкування з близькими. Там теж є "спільноти". Ясно що whatsapp можуть читати ЦРУ, але для мене це краще ніж ФСБ. Кому дуже треба приватність, будь ласка - є така штука як jabber, котру можна самостійно розгорнути на своєму vps чи навіть на raspberry pi + ddns, додати для секурності pgp і радіти що мене ніхто не читає.
Jabber це крута штука, але вона для своїх закритих комьюніті, а тут мова йде про загально поширений месенджер, ще й з елементами соцмережі.
Ватсап ви тільки на телефоні використовуєте чи як?

frz

frz

Новенький
Користувач

Jabber це крута штука, але вона для своїх закритих комьюніті, а тут мова йде про загально поширений месенджер, ще й з елементами соцмережі.
Ватсап ви тільки на телефоні використовуєте чи як?
Ватсап ще має веб версію https://web.whatsapp.com/ якою я користуюся і також для віндовс є десктопний клієнт (сам не користуюся, але допомагав налаштувати).

flatliner

flatliner

Новенький
Користувач

Ватсап ще має веб версію https://web.whatsapp.com/ якою я користуюся і також для віндовс є десктопний клієнт (сам не користуюся, але допомагав налаштувати).
Десктопний клієнт від сторонніх розробників?
PS: Вже сам сходив на їхній сайт, оновив своє уявлення про цей месенджер. Так під вінду і під мак вони таки зпробили клієнти, а під лінукс - дуля :(

frz

frz

Новенький
Користувач

Десктопний клієнт від сторонніх розробників?
Саме під вінду наче свій - але "не знаю, не їв" (с) капітошка

От під убунту дійсно були часи, коли користувався чимось типу "месенджер агрегатором", де в одній апці було що завгодно (крім мабуть вайбера), але там саме для ватсапа просто відкривалася його ж веб-версія.

Зверху Знизу