WOX.IN.UA - форум web розробників

Вітаємо на нашому форумі! Тут ви зможете обговорювати останні тенденції технологій, вирішувати завдання та обмінюватися досвідом з іншими розробниками.

WOX — це місце, де кожен може знайти щось корисне, навчитися новому та знайти відповіді на свої питання!

Запитання Створення сайтів на DLE. Чи є альтернативи? + регіон сайту

• Автор теми Jester
  • Дата створення
Jester

Jester

Новенький
Користувач

Добрий день. Не так давно я почав детальніше цікавитися розробкою і публікацією сайтів. Мене цікавив весь процес від нуля до опублікованого сайту. Також на роботі мені поставили задачу створити PBN-сітку зі статтями, але вона, на жаль, провалилася через нестачу ресурсів. Чисто для себе я вирішив запустити сайт зі статтями без великих перспектив, але загалом, щоб побачити, як все працює. Вибрав для цього WordPress за порадою. Сьогодні я помітив, що навіть при купівлі шаблонів повноцінний сайт з великим функціоналом виходить не дуже. Він все одно виглядає як обрубок. Я почав аналізувати інші сайти і побачив, що велика кількість сайтів новин, відео (Україна, Росія) створені на DataLife Engine (DLE) – російському сервісі (навіть сайти, які були створені не так давно). В DLE розписаний дійсно цікавий і зручний функціонал, але мені не хотілося б підтримувати агресора, вкладаючи умовні 12 тисяч рублів. Чи є якісь альтернативи цьому? Які ваші думки на цей рахунок?

+ Питання по країні. Чому багато таких сайтів (в тому числі українських) розміщені в США? Хіба якщо сайт розміщений в іншій країні під нього не попадає законодавство України? На скільки я бачу країна навіть цього сайту Фінляндія

• Адміністратор
  • Модератор
WordPress як по мені це одна з найгірших cms, не зручна панель управління, потрібно встановлювати кучу плагінів для самого елементарного...
З бесплатних cms навіть не знаю яку порекомендувати, вони мені всі не подобаються... З платного вже є більше що можна вибрати
З DLE колись багато працював, аддони писав, шаблони але на початку війни перестав цю cms використовувати і забув про її існування

Jester

Jester

Новенький
Користувач

WordPress як по мені це одна з найгірших cms, не зручна панель управління, потрібно встановлювати кучу плагінів для самого елементарного...
З бесплатних cms навіть не знаю яку порекомендувати, вони мені всі не подобаються... З платного вже є більше що можна вибрати
З DLE колись багато працював, аддони писав, шаблони але на початку війни перестав цю cms використовувати і забув про її існування
Дякую за відповідь. А що можете сказати на рахунок "+ Питання по країні. Чому багато таких сайтів (в тому числі українських) розміщені в США? Хіба якщо сайт розміщений в іншій країні під нього не попадає законодавство України? На скільки я бачу країна навіть цього сайту Фінляндія"

І ви кажете що знаєте непогані платні cms. Може скажете пару з вашого досвіду? Під задачу сайти з (статті, відео, можливо музика)

• Адміністратор
  • Модератор
Дякую за відповідь. А що можете сказати на рахунок "+ Питання по країні. Чому багато таких сайтів (в тому числі українських) розміщені в США? Хіба якщо сайт розміщений в іншій країні під нього не попадає законодавство України? На скільки я бачу країна навіть цього сайту Фінляндія"

І ви кажете що знаєте непогані платні cms. Може скажете пару з вашого досвіду? Під задачу сайти з (статті, відео, можливо музика)
Законодавство звичайно що діє якщо проєкт веде свою діяльність на території України, я наприклад не розміщую сайти в Україні тому що в першу чергу в нас війна і хто знає де може прилетіти,також зауважив що через відключення електроенергії в Українських ДЦ стаються збої...
Колись розміщував свої сайти в Віницькому ДЦ, зараз це Нідерланди та Фінляндія

• Адміністратор
  • Модератор
Ось цікаві скрипти для блогу
Але це вже потрібно підбирати індивідуально під проєкт, що підійде під тематику, які функції потрібні і .т.д
І ще один нюанс що потрібно переводити скрипт на Українську

frz

frz

Новенький
Користувач

Те що постає питання в альтернативах, це похвально. При цьому всьому сам факт, що навіть краєм ока українці подивляються в бік існуючих розробок запоребрика - вище мого розуміння, це якась особливо витончена форма національного мазохізму.

Ось цікаві скрипти для блогу
Але це вже потрібно підбирати індивідуально під проєкт, що підійде під тематику, які функції потрібні і .т.д
І ще один нюанс що потрібно переводити скрипт на Українську
альма теж руснява, по факту це копія російського tjournal (або vc.ru чи dtf, вони всі на одному движку)

• Адміністратор
  • Модератор
Зверху Знизу