WOX.IN.UA - форум web розробників

Вітаємо на нашому форумі! Тут ви зможете обговорювати останні тенденції технологій, вирішувати завдання та обмінюватися досвідом з іншими розробниками.

WOX — це місце, де кожен може знайти щось корисне, навчитися новому та знайти відповіді на свої питання!

Запитання Як зробити кнопку PWA

• Автор теми Олексій
  • Дата створення
Олексій

Олексій

Новенький
Користувач

Тут на сайті, у мобільному меню є кнопка "встановити застосунок", якщо її натиснути, то встановлюється PWA, а сама кнопка зникає.
У мене flarum там теж можна встановити застосунок, але у мене з'являється віконце поверх екрану і якщо його закрити то більше воно не пропонує нічого. Якщо користувач вперше на сайті, то навряд він захоче одразу щось собі встановлювати, а потім, навіть якщо захоче, то вже незможе, бо кнопки такої немає. Мені здається, що у вас тут значно зручніше.
Як можна це зробити? Можливо є якийсь шматок коду, який можна додати щоб така кнопка з'вилась на моєему сайті?

Ramirez

Ramirez

Новенький
Користувач

Тут на сайті, у мобільному меню є кнопка "встановити застосунок", якщо її натиснути, то встановлюється PWA, а сама кнопка зникає.
У мене flarum там теж можна встановити застосунок, але у мене з'являється віконце поверх екрану і якщо його закрити то більше воно не пропонує нічого. Якщо користувач вперше на сайті, то навряд він захоче одразу щось собі встановлювати, а потім, навіть якщо захоче, то вже незможе, бо кнопки такої немає. Мені здається, що у вас тут значно зручніше.
Як можна це зробити? Можливо є якийсь шматок коду, який можна додати щоб така кнопка з'вилась на моєему сайті?
PWA браузери (наприклад, Chrome) мають подію beforeinstallprompt, яка спрацьовує, коли сайт готовий до встановлення як додаток. Цю подію можна зловити і зберегти, щоб вона спрацювала тоді, коли вам це потрібно.

Ось js скрипи для прикладу як це можна зробити
В даному випадку, цей код буде працювати якщо користувач відмовився від встановлення.
<button id="installButton" style="display:none;">Встановити застосунок</button> <script> let deferredPrompt; [UWSL] window.addEventListener('beforeinstallprompt', (e) => {[/UWSL] e.preventDefault(); deferredPrompt = e;[UWSL] document.getElementById('installButton').style.display = 'block';[/UWSL] [UWSL]document.getElementById('installButton').addEventListener('click', () => {[/UWSL][UWSL] document.getElementById('installButton').style.display = 'none';[/UWSL] deferredPrompt.prompt();[UWSL] deferredPrompt.userChoice.then((choiceResult) => {[/UWSL] if (choiceResult.outcome === 'accepted') { console.log('Користувач погодився на встановлення'); } else { console.log('Користувач відхилив встановлення'); } deferredPrompt = null; [UWSL]);[/UWSL] }); }); </script>

Олексій

Олексій

Новенький
Користувач

PWA браузери (наприклад, Chrome) мають подію beforeinstallprompt, яка спрацьовує, коли сайт готовий до встановлення як додаток. Цю подію можна зловити і зберегти, щоб вона спрацювала тоді, коли вам це потрібно.

Ось js скрипи для прикладу як це можна зробити
В даному випадку, цей код буде працювати якщо користувач відмовився від встановлення.
<button id="installButton" style="display:none;">Встановити застосунок</button> <script> let deferredPrompt; [UWSL] window.addEventListener('beforeinstallprompt', (e) => {[/UWSL] e.preventDefault(); deferredPrompt = e;[UWSL] document.getElementById('installButton').style.display = 'block';[/UWSL] [UWSL]document.getElementById('installButton').addEventListener('click', () => {[/UWSL][UWSL] document.getElementById('installButton').style.display = 'none';[/UWSL] deferredPrompt.prompt();[UWSL] deferredPrompt.userChoice.then((choiceResult) => {[/UWSL] if (choiceResult.outcome === 'accepted') { console.log('Користувач погодився на встановлення'); } else { console.log('Користувач відхилив встановлення'); } deferredPrompt = null; [UWSL]);[/UWSL] }); }); </script>

Додав код який Ви написали, через адмін панель фларуму, але нічого не змінилося 🤔

Олексій

Олексій

Новенький
Користувач

<!-- HTML та CSS для кнопки установки PWA -->
<style>
/* Додайте стилі для кнопки */
#pwa-install-button {
display: none; /* Сховати кнопку за замовчуванням */

padding: 10px 20px;
background-color: #007bff;
color: white;
border: none;
border-radius: 5px;
cursor: pointer;
z-index: 1000;
font-size: 16px;
}
</style>

<center><button id="pwa-install-button">Встановити застосунок</button></center>

<!-- JavaScript для обробки установки PWA -->
<script>
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() {
let deferredPrompt;
const installButton = document.getElementById('pwa-install-button');

window.addEventListener('beforeinstallprompt', (e) => {
e.preventDefault(); // Запобігає автоматичному показу запиту
deferredPrompt = e;
installButton.style.display = 'block'; // Показати кнопку
});

installButton.addEventListener('click', () => {
if (deferredPrompt) {
deferredPrompt.prompt();
deferredPrompt.userChoice.then((choiceResult) => {
if (choiceResult.outcome === 'accepted') {
console.log('Користувач прийняв запит на установку');
} else {
console.log('Користувач відмовився від запиту на установку');
}
deferredPrompt = null;
installButton.style.display = 'none'; // Сховати кнопку після натискання
});
}
});

window.addEventListener('appinstalled', () => {
console.log('PWA була встановлена');
installButton.style.display = 'none'; // Сховати кнопку після установки
});
});
</script>

Щось таке написав чат gpt. Кнопка з'явилась, але сторінка дуже довго завантажуєтся 🤔

Ramirez

Ramirez

Новенький
Користувач

<!-- HTML та CSS для кнопки установки PWA -->
<style>
/* Додайте стилі для кнопки */
#pwa-install-button {
display: none; /* Сховати кнопку за замовчуванням */

padding: 10px 20px;
background-color: #007bff;
color: white;
border: none;
border-radius: 5px;
cursor: pointer;
z-index: 1000;
font-size: 16px;
}
</style>

<center><button id="pwa-install-button">Встановити застосунок</button></center>

<!-- JavaScript для обробки установки PWA -->
<script>
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() {
let deferredPrompt;
const installButton = document.getElementById('pwa-install-button');

window.addEventListener('beforeinstallprompt', (e) => {
e.preventDefault(); // Запобігає автоматичному показу запиту
deferredPrompt = e;
installButton.style.display = 'block'; // Показати кнопку
});

installButton.addEventListener('click', () => {
if (deferredPrompt) {
deferredPrompt.prompt();
deferredPrompt.userChoice.then((choiceResult) => {
if (choiceResult.outcome === 'accepted') {
console.log('Користувач прийняв запит на установку');
} else {
console.log('Користувач відмовився від запиту на установку');
}
deferredPrompt = null;
installButton.style.display = 'none'; // Сховати кнопку після натискання
});
}
});

window.addEventListener('appinstalled', () => {
console.log('PWA була встановлена');
installButton.style.display = 'none'; // Сховати кнопку після установки
});
});
</script>

Щось таке написав чат gpt. Кнопка з'явилась, але сторінка дуже довго завантажуєтся 🤔
Це стандартный скрипт вони майже мають однакові властивості, тому і написав. На рахунок довго завантажується нічого не можу відповісти . На прикладі мого js, він не має стилю тому ви нічого не побачили на сайті

Олексій

Олексій

Новенький
Користувач

Це стандартный скрипт вони майже мають однакові властивості, тому і написав. На рахунок довго завантажується нічого не можу відповісти . На прикладі мого js, він не має стилю тому ви нічого не побачили на сайті
Просто я не дуже розуміють на таких штуках 😁 максимум що я вмію, це скопіювати і вставити код 😄 я не програміст 🫣

Ramirez

Ramirez

Новенький
Користувач

Просто я не дуже розуміють на таких штуках 😁 максимум що я вмію, це скопіювати і вставити код 😄 я не програміст 🫣
Я зрозумів. В даному випадку треба замовляти налаштування) а взагалі, це базові знання, треба захотіти

• Адміністратор
  • Модератор
А чому flarum? Не дуже рекомендую його до використання... Дуже багато проблем приносить, колись робив форум на flarum і нічого толкового не вийшло бо надто сира cms, дивіться в сторону xenforo або ips community

Олексій

Олексій

Новенький
Користувач

А чому flarum? Не дуже рекомендую його до використання... Дуже багато проблем приносить, колись робив форум на flarum і нічого толкового не вийшло бо надто сира cms, дивіться в сторону або ips community
Flarum томущо він повністю перекладений українською, а ще він безкоштовний 🙄
А це форум на xenforo працює? І кнопка, про яку я питав, тут за замовченням є?

• Адміністратор
  • Модератор
Так xenforo, кнопка за замовчуванням трохи інша але це можна змінити швидко та легко плагінами а в фларумі це танці з бубном
Xenforo та ips також також мають українську локалізацію і є nulled версії які можна використовувати а потім як форум почне приносити прибуток купити ліцензію

Зверху Знизу