WOX.IN.UA - форум web розробників

Вітаємо на нашому форумі! Тут ви зможете обговорювати останні тенденції технологій, вирішувати завдання та обмінюватися досвідом з іншими розробниками.

WOX — це місце, де кожен може знайти щось корисне, навчитися новому та знайти відповіді на свої питання!

Стаття Як можно заробити на власному сайті?

• Автор теми Bigmaster
  • Дата створення
Bigmaster

Bigmaster

Новенький
Користувач

Ви можете заробити гроші на власному сайті за допомогою різних методів і стратегій. Незалежно від того, чи ви створюєте особистий блог, інтернет-магазин або корпоративний сайт, існують різні способи, які допоможуть вам заробити заслужені кошти. Ось кілька корисних порад:

1. Реклама: Один з найпоширеніших методів заробітку на сайті - це розміщення рекламних банерів, текстових оголошень або спонсорованих повідомлень. Ви можете використовувати сервіси контекстної реклами, такі як Google AdSense, або працювати з рекламними мережами та партнерськими програмами.

2. Партнерська програма: Приєднання до партнерських програм дозволить вам отримати комісію за продаж або рекомендацію товарів чи послуг через ваш сайт. Виберіть програму, яка відповідає тематиці вашого сайту і цільовій аудиторії.

3. Продаж продуктів або послуг: Якщо у вас є свій власний бізнес або власні цифрові продукти, ви можете розмістити їх на своєму сайті для продажу. Це можуть бути електронні курси, електронні книги, фізичні товари або послуги.

4. Підписка або преміум-контент: Запропонуйте платний доступ до ексклюзивного контенту вашого сайту або можливості отримувати додаткові переваги для абонентів.

5. Афіліат-маркетинг: Рекомендуйте продукти чи послуги інших компаній на вашому сайті через силку-афіляцію, за яку ви будете отримувати винагороду за приведення клієнтів.

6. Спонсорство та прямі рекламні угоди: Укладайте угоди з компаніями або брендами на розміщення рекламних повідомлень або спонсорських публікацій на вашому сайті.

Важливо розуміти потреби і інтереси вашої аудиторії, створювати якісний контент та ефективно просувати сайт, щоб максимізувати прибуток. Не забувайте про важність підтримки довіри та відкритості в спілкуванні з вашими користувачами.

Олексій

Олексій

Новенький
Користувач

Це тема яка мене дуже давно цікавить, але певно, я щось роблю не так у цьому житті 😄
У мене сайт про карти Таро де я нічого не продаю і не надаю якихось послуг. Платного контенту там немає і я навіть не знаю як це можна зробити 🥲 Партнерських програм такої тематики не знайшов, є лише крамниці які пропонують співпрацювати по системі дропшипінг, але, чомусь, якось не знаю, сам я нічого там не замовляв, та й не впевнений, що знайшов би їх якби не шукав партнерку. 🤔Словом, довіри воно у мене не викликало.
Єдине на що я спромігця, це причепити рекламу від ґуґла, але щось воно теж якось не дуже ☺️ Screenshot_20240403_190915_Chrome.jpg
Ось він, мій дохід за березень 🫠
Як гадаєте, це пов'язано з тематикою сайту, чи я щось не так роблю?

У кого які сайти і як Ви їх монетезуєте? Поділіться, будь ласка, досвідом 🤗

Це тема яка мене дуже давно цікавить, але певно, я щось роблю не так у цьому житті 😄
У мене сайт про карти Таро де я нічого не продаю і не надаю якихось послуг. Платного контенту там немає і я навіть не знаю як це можна зробити 🥲 Партнерських програм такої тематики не знайшов, є лише крамниці які пропонують співпрацювати по системі дропшипінг, але, чомусь, якось не знаю, сам я нічого там не замовляв, та й не впевнений, що знайшов би їх якби не шукав партнерку. 🤔Словом, довіри воно у мене не викликало.
Єдине на що я спромігця, це причепити рекламу від ґуґла, але щось воно теж якось не дуже ☺️ Переглянути вкладення 42
Ось він, мій дохід за березень 🫠
Як гадаєте, це пов'язано з тематикою сайту, чи я щось не так роблю?

У кого які сайти і як Ви їх монетезуєте? Поділіться, будь ласка, досвідом 🤗
А це де таке?

flatliner

flatliner

Новенький
Користувач

Читаю один мануальчик з AdTech, там знайшов фрагмент, що добре підходить до цієї теми. Тож наведу вільний і дуже скорочений переклад того фрагменту.

Як видавці можуть монетизувати свої сайти і застосунки?

Існує декілька способів, як видавці (publishers) можуть монетизувати свої сайти чи застосунки в залежності від їхньої стратегії. Ось деякі з них.

Цифрова реклама

Це безумовно один з найбільш популярних способів монетизації сайтів чи застосунків всіх форм та розмірів. В залежності від цінової моделі, видавці можуть отримувати гроші щоразу коли відвідувач клікає на рекламі, або за 1000 переглядів (impressions) цієї реклами.

Платний доступ

Багато популярних новинних сайтів або сайтів преміум-контенту, ховають наповнення своїх сайтів за необхідністю платної реєстрації. Відвідувачі змушені платити за підписку або разовий доступ до наповнення таких сайтів. Вважається, що застосування таких мір є наслідком масового використання різноманітних блокерів реклами.

Товари та послуги

Багато власників сайтів заробляють на тому, що продають або товари чи послуги власного виробництва, або пропонують товари чи послуги партнерських компаній, отримуючи комісію з продажу.

Продаж даних

Великі видавці з доступом до тисяч записів та профілів користувачів здатні продавати інформацію інформаційним брокерам або безпосередньо рекламним компаніям (від перекладача - цікаво чи це законно взагалі? - Можливо якщо це імперсонована інформація, як статистика певних вподобань, купівель, відвідувань...)

Зверху Знизу