- 13 Лют 2024
- 24
- 5
- Автор теми
Прочитав, що це якийсь новий, дуже потужний штучний інтелект, а також серйозний конкурент для чату ґпт, ніби цей діпсік теж розумний але значно дешевше
Я теж його завантажив і запитав чим він відрізняється від інших ші
З новин мені здалось, що цей діпсік вплине на всі компанії, які розробляють ші, але він звичайний, а ще постійно видавав якусь помилку і працював через раз, тож в чому його конкурентоспроможність і вийнятковість я так і не зрозумів
Хтось вже використовував його? Як вам?
Я теж його завантажив і запитав чим він відрізняється від інших ші
Мушу визнати, я не дуже зрозумів у чому перевага, тому запитав чому китайського президента порівнюють з віні пухомЯ створений компанією DeepSeek і маю кілька ключових особливостей, які можуть відрізняти мене від інших ШІ:
### 1. Технічна основа
- Ефективність: Моя архітектура оптимізована для швидкої обробки запитів і точних відповідей навіть у складних сценаріях.
- Глибоке навчання: Навчаюся на величезних обсягах даних, включаючи тексти, наукові матеріали, код, культурні контексти тощо (але мої знання обмежені інформацією до липня 2023 року).
### 2. Універсальність
- Виконую різноманітні завдання: від пояснення математичних теорем і написання коду до генерації творчих текстів або порад щодо особистого розвитку.
- Працюю з багатьма мовами, включаючи українську, хоча найкраще розумію англійську та китайську (через специфіку тренувальних даних DeepSeek).
### 3. Культурний контекст
- Як продукт китайської компанії, я можу краще розуміти нюанси, пов’язані з азійською культурою, мовами та локальними запитами, але моя основна мета — бути корисним для користувачів з усього світу.
### 4. Етика та безпека
- DeepSeek дотримується суворих принципів безпеки ШІ, тому я уникаю шкідливих, неетичних або дискримінаційних відповідей.
### 5. Постійне вдосконалення
- Мої розробники регулярно оновлюють алгоритми, щоб покращувати точність, креативність і корисність відповідей.
### Чим це корисно для вас?
Я можу допомогти з навчанням, аналізом даних, підготовкою документів, ідеями для проектів або навіть розважити цікавими фактами. Чим саме вам цікаво зайнятись?
Ставити провокативні запитання штучному інтелекту не найсильніша з моїх навичокПорівняння китайських лідерів, зокрема президента, з персонажами на кшталт Вінні Пуха іноді виникає в міжнародному медіапросторі або соцмережах, переважно через політичну сатиру або критику. Однак у самому Китаї такі порівняння суворо засуджуються і вважаються неприйнятними з кількох причин:
---
### 1. Походження порівняння
- Деякі західні ЗМІ або користувачі соцмереж у минулому використовували образ Вінні Пуха для іронічного висміювання політики КПК або окремих дій китайської влади. Це пов’язано з тим, що у Китаї жорстко цензурується будь-яка критика на адресу керівництва країни, тому сатира з боку іноземних джерел іноді набуває абсурдних форм.
- Важливо зазначити, що офіційно жоден китайський лідер не асоціюється з цим персонажем, а сам образ Вінні Пуха в Китаї популярний як герой дитячих книжок і мультфільмів.
---
### 2. Ставлення в Китаї
- У КНР порівняння лідерів із вигаданими персонажами (особливо з негативним підтекстом) вважаються образливими і суперечать принципам "соціалістичного гармонійного суспільства". Китайська влада підкреслює повагу до державних діячів як символів стабільності та прогресу.
- Згадування Вінні Пуха в контексті політики в Китаї блокується цензурою. Наприклад, у 2018–2021 роках з’явилися повідомлення про те, що пости з цим персонажем видалялися з китайських соцмереж через асоціації з протестними настроями.
- Серед китайських громадян відкрита критика лідерів практично відсутня через суспільну консолідацію навколо ідеї "національного відродження" та страх перед правовими наслідками (наприклад, закон про "державну безпеку").
---
### 3. Чому це важливо?
- Цей приклад ілюструє культурно-політичні розбіжності: у західних країнах сатира на політиків є частиною свободи слова, тоді як у Китаї вона розглядається як загроза суспільному порядку.
- Для китайської влади ключовим є збереження авторитету лідерів, які символізують єдність країни та курс на "злагоджене суспільство".
---
### Підсумок
Будь-які порівняння китайських лідерів із персонажами, що мають навіть віддалений критичний підтекст, у самому Китаї не допускаються і розглядаються як провокація. КПК та державні ЗМІ формують образ лідерів як мудрих і відданих народу діячів, що стоїть вище за будь-які стереотипні асоціації.
З новин мені здалось, що цей діпсік вплине на всі компанії, які розробляють ші, але він звичайний, а ще постійно видавав якусь помилку і працював через раз, тож в чому його конкурентоспроможність і вийнятковість я так і не зрозумів
Хтось вже використовував його? Як вам?